Det här är ett bra tips till dig som vill ha ett litet tilltugg eller något gott snacks att äta framför filmen en fredagskväll. Grönkålschips går snabbt, cirka 20 minuter, och kräver endast tre ingredienser.
Allt du behöver – cirka 4 portioner:
300 gram grönkål
Olja, olivolja men fungerar även med andra varianter
3 matskedar riven parmesanost
Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Sedan måste du repa grönkålsbladen från mittnerven. Lägg alla bladen på en plåt och ringla över oljan. Massera in grönkålen ordentligt så ingen sida saknar olja. Ställ in det i ugnen om den har blivit varm och låt de rosta i 10-12 minuter. Ta sedan ut de och strö över parmesanosten direkt. Vänd runt kålen lite så osten fastnar på alla sidor, precis som med oljan. Ställ in plåten i ugnen igen och vänta tills osten får lite färg, det brukar endast ta drygt 5 minuter. Sedan är det bara för dig att njuta av dina grönkålschips. Du kan byta osten till en annan ifall du tycker parmesan har för skarp smak. Du kan också krydda dina chips med valfri krydda eller endast lite salt.