Spännande maträtter och vin i utlandet

Genom internet och förenklat resande mellan olika länder har olika typer av mat- och vinkulturer spridits genom hela världen. Det går exempelvis att beställa hem viner från nästan hela världen på Vinoteket, och det går också att äta allt från kebab till sushi i de flesta svenska städerna. Dock brukar den utländska maten i Sverige försvenskas lite och om man vill prova på olika typer av maträtter är det alltid bäst att göra det genom att åka till ursprungslandet. Därför kommer denna artikel gå igenom ett par spännande maträtter och viner i utlandet.

Georgien, himmelriket för exotisk mat och vin

Georgien är ett land som inte speciellt många åker till. Anledningen till detta är bland annat att landet har ett turbulent förflutet och det är inte heller så lätt att ta sig dit. Men de som faktiskt provar att åka kan förvänta sig en riktigt unik upplevelse. Det georgiska köket är nämligen fyllt av en massa spännande maträtter som innehåller både ost och kött, något som svenskar tycker om väldigt mycket. Man kan också prova några av de mest exotiska rödvinerna som vanligtvis inte exporteras utanför landet.

Makedonien, ett spännande alternativ i Europa

Europa är känt för att producera några av de allra mest kända maträtterna och vinerna. Allt från den italienska pizzan till det franska vinet från Bordeaux. Men i själva verket finns det ett par spännande alternativ till de allra vanligaste resmålen i Europa. Ett av dessa alternativ är Makedonien som har en lång historia med både vin och god mat. En av de allra kändaste vintillverkarna heter Tikves och de har också en restaurang där man serverar allt från utsökt Ajvar till grillad kyckling.