Billig men god mat till middagsbjudningen

Att bjuda hem gäster på middag kan vara både trevligt och givande men kostar en del. Om man vill komma billigt undan men ändå få det att både smaka och se exklusivt ut, finns det en hel del rätter man kan laga billigt!

Snygg rund matta och god mat för en lyckad bjudning

Det finns många bra tips på billiga recept till en middag när man ska ha gäster! Pasta är billigt och väldigt gott, beroende på tillbehör och tillagning. Något som är både billigt och gott är pasta carbonara! Ett klassiskt recept på pasta carbonara består av enkla huvudingredienser som spagetti, äggulor, gul lök och pancetta eller bacon. När man har gäster hemma kan det vara riktigt fint med en snygg matta under matbordet eller i valfritt rum. Då kan man köpa en läcker rund matta som kompletterar en snygg dukning eller lyfter upp helhetsbilden av hemmet! En rund matta går att köpa i olika material, snygga mönster och färger! Tips på andra billiga rätter man kan laga är korvstroganoff, en mustig köttgryta på långkok eller en stor lasagne med massor av ost!

Många valmöjligheter med billig potatis

En råvara man kan variera i mängder och som är perfekt till billig mat är potatis! Tack vare potatis kan man bjuda på en riktigt krämig och god potatisgratäng ihop med kycklinglår som inte brukar kosta mycket i livsmedelsbutiker. Potatis går att koka, steka i panna, ugnsbaka eller gratinera. Ska man bjuda på en lite mer spännande potatisrätt kan smashad potatis med parmesan bli ett riktigt gott tillbehör. Potatis kan man även laga som klyftor i ugnen med lite ringlad olivolja och salt, som ett perfekt tillbehör till valfritt kött. Godast blir det om skalet sitter kvar på klyftorna. Gästerna kan även njuta av klassiska rårakor eller raggmunkar ihop med stekt fläsk. En klassisk rätt som är god ihop med rårörda lingon och är mycket billig!