Därför är pizzan inte så onyttig som du tror

Får du dåligt samvete över att äta en pizza? Då kan du stilla det dåliga samvetet med hjälp av informationen här nedan. Där får du nämligen veta varför pizzan trots allt inte är så onyttig som du och många med dig tror. Men det får inte bli för mycket av det goda.

Pizza – en god maträtt världen över

Väldigt många runt om i världen älskar pizza och det är inte så konstigt. I många länder älskar man att äta bröd och att kombinera bröd ihop med olika ingredienser, såsom grönsaker lite kryddor och kött kan inte slå fel. Just därför tros pizzan ha slagit igenom så stort i hela världen och mycket är även tack vare dess oändliga möjligheter. Det går nämligen att välja precis de ingredienser man själv vill ha på pizzan, vilket gör den mycket mångsidig och individuell. Med andra ord finns det pizzor för alla smaker.

Pizzan – onyttig snabbmat?

Begreppet snabbmat inkluderar en mängd olika maträtter och oftast hör pizzan till den kategorin. Snabbmat förknippas oftast per automatik med onyttig mat som man bör undvika, men är pizzan verkligen så onyttig? Som nämnt innan finns det mängder med pizzasorter så det beror till stor del på vilken pizza man väljer. Men de flesta av ingredienserna är inte alls onyttiga. I Sverige är de flesta pizzor dessutom väldigt tunna till skillnad från pizzor i övriga delar av världen. Därför innehåller de flesta standardpizzor inte mycket mer bröd än två-tre vanliga skivor bröd som man vanligtvis äter till vardags. Ingredienserna är oftast inte heller ett dugg onyttiga. Ost, kött/fisk/kyckling och grönsaker hör knappast till onyttigheterna, så du kan med gott samvete äta en pizza eller två på en pizzeria i Halmstad eller där du råkar befinna dig för stunden. Men det får inte bli för mycket av det goda. Att variera sin kost är viktigt för att få i sig alla näringsämnen, så att unna sig en pizza någon gång i veckan är aldrig fel. Se bara till att få i dig lite andra maträtter under veckan också.