Oändliga alternativ med pasta

Det är få livsmedel som har ett sådant stort följe som pasta har. Med tiotusentals varianter, olika såser, former och smaker så verkar det som att det inte finns något slut när det kommer till pastarätter. Här följer några av världens mest omtyckta pastarätter som dessutom är enkla och billiga att tillaga.

Mac and Cheese

En av de mest populära rätterna i USA, känd som mac and cheese, kombinerar välkokt pasta med mängder av smält ost. Den föredragna amerikanska kombinationen inkluderar makaronipasta och Cheddarost, men moderna versioner inkluderar olika grönsaker och även gourmetingredienser såsom krabba, hummer eller tryffel.

Även om det är en amerikansk paradrätt så var maträtten förmodligen inspirerad av olika pasta- och osträtter som tillagades i Italien, Frankrike och Storbritannien, innan den fann sitt hem i USA. Idag kan man finna färdiglagad Mac and Cheese på burk i matvaruaffärerna i USA samtidigt som man också kan avnjuta maträtten på de absolut främsta restaurangerna i landet. I Sverige så erbjuder Barilla ett stort utbud av pastasorter där du kan finna den perfekta sorten för din egna, hemmalagade Mac and Cheese.

Spaghetti Carbonara

Den Carbonara som de flesta av oss känner till idag tillagas genom att blanda den utsökta carbonarasåsen med spaghetti, guanciale (bacon eller pancetta), äggulor och Pecorino ost. Carbonarasåsen består av en tjock grädde, salt, lök, och diverse kryddor. Såsen hettas upp innan den blandas tillsammans med spaghettin. Trots att maträtten är väldigt enkel att tillaga så förblir den en favorit i det romerska köket.

Spaghetti al Vongole

Spaghetti al Vongole är snabblagad och simpel rätt men med en otrolig smak och fin konsistens. Spaghetti alle Vongole är traditionellt en napolitansk maträtt som består av endast två ledande ingredienser; vongole musslor och pasta. Många älskar den ursprungliga maträtten, tillverkad endast med dessa två produkter, känd som bianco-versionen, medan andra föredrar en version med krossade tomater känd som spaghetti all vongole con la salsa di pomodoro.