Det här är en väldigt enkel dessert som passar året om. Du som älskar äpplen och choklad kommer garanterat att fastna för dessa äppelrosor.
Få ingredienser och färdigt på max 30 minuter
Ett paket kyld smördeg
4 matskedar choklad- eller hasselnötskräm
Två äpplen
Eventuellt lite vaniljglass till servering
Så här gör du: Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Ett tips är att du testar att göra en ros först för att lära dig tekniken.
Skär smördegen i remsor på kortsidan, de ska vara 3-4 centimeter breda. Skiva äpple så du får små halvmånar. Börja med att breda lite av chokladkrämen längst ner på en remsa. Lägg sedan en äppelbit på krämen på remsan med snittytan mot mitten. Se till att skalsidan av äpplet ligger lite utanför kanten. Vik sedan upp smördegen så äppelbitarna låses fast och snurra ihop remsan till en ros. Lägg de sedan i muffinsformar eller aluminiumformar och baka de mitt i ugnen tills smördegen är gräddad. Det brukar ta runt 20 minuter, kan variera beroende på din ugn. När de är klara kan du pudra på lite florsocker servera det med en skopa vaniljglass.