“Nyttig” chokladmousse på fem minuter

Det finns hundratals goda desserter du kan tillaga på några minuter. Men om du söker ett nyttigare alternativ kan du göra en chokladmousse på avokado. Trots att avocado används främst till andra rätter betyder det inte att det är omöjligt att använda det till en söt chokladdessert. Det är inte bara gott utan nyttigare jämfört med den klassiska chokladmoussen.

Allt du behöver är en mogen avokado, kakao, honung, kokosmjölk och lite vaniljpulver. Du får anpassa hur mycket du använder av ingredienserna baserat på hur många portioner du vill göra.

Börja med att mixa avokadon tills den blir en slät puré. Det går att göra det för hand men då får du räkna med att det tra lite längre tid. Det rekommenderas att du använder en mixer eller en matberedare. När du har en fin avokadopuré kan du börja tillsätta resten av ingredienserna.

Om du gör mousse på en stor avokado rekommenderas det att du använder max en halv deciliter kakao. Det bästa är att du häller i lite i taget och sedan smakar av. På så sätt kan du få exakt så mycket chokladsmak som du önskar dig. När du blandat i alla ingredienser kan du servera moussen på direkten. Antingen som den är eller tillsammans med lite grädde. Om du vill fortsätta i den nyttiga riktningen kan du använda dig av kokosgrädde istället för klassisk vispgrädde. Ett annat tips är att du lägger till dina favoritbär eller nötter för att få en lite mer varierad smak.