Vegetariska köttbullar görs med sojafärs och det är i stort sett enda skillnaden jämfört med köttbullar som görs med nötfärs eller blandfärs. De flesta maträtter som görs på köttfärs kan du ersätta med en vegetarisk version.
Ingredienser 4 portioner:
400 gram sojafärs
En halv gul lök
1 deciliter mjölk
3 matskedar ströbröd
Salt, peppar och hackad persilja
Gör så här:
Om sojafärsen är fryst måste den först tina. Börja med att förbereda tillbehöret, exempelvis potatis. Blanda mjölken och ströbrödet i en skål och riv ner löken i samma skål. Tillsätt salt, peppar och persiljan. Blanda samman mjölkblandningen med färsen och rolla bollar. Med det här receptet kan du få cirka 16 köttbullar. Stek de i en stor panna med lite smör tills de får färg, sänk sedan värmen och låt köttbullarna stekas i minst 15 minuter för att bli helt klara. Tiden kan variera beroende på stekpanna och spis. Ett tips är att du delar en och ser ifall den är helt genomstekt efter 15 minuter. Om det ser oklart ut låter du de helt enkelt steka en stund till. Servera med potatisen och gärna en brunsås eller gräddsås.