Hemlagad ravioli med spenat och karljohansvamp

Tycker du om svamp i maträtter och söker efter en pastarätt med svamp kan du göra egen ravioli. Det går hyfsat snabbt och det bästa är om du även gör din egna pastadeg. Ravioli med spenat och karljohansvamp är dessutom ett vegetariskt alternativ om du letar efter en god pastarätt utan kött.

Det första du måste göra är pastadegen och låta den vila cirka en timme i kylen innan du kan kavla ut den. Medan den vilar kan du påbörja fyllningen.

Fyllningen till raviolin – 4 Portioner

Olja och smör

3 scharlottenlökar

2 Vitlöksklyfta

100 gram Karljohansvamp

65 gram spenat (färsk)

Ricottaost

1 äggula

50 gram riven parmesamost

Salt och Peppar

Ett uppvispat ägg

Börja med att finhacka vitlöken, scharlottenlöken och svampen. Fräs allt i en stekpanna med lite smör och olivolja. I en annan panna fräser du spenaten tills den blir mjuk. Sedan blandar du löken och spenaten med varann. När det är klart låter du det stå och svalna en stund.

När det svalnat måste du hacka upp blandningen lite, häll över det i en skål och blanda ner ricottaosten, äggulan och den rivna permesanosten. Smaka av det med salt och peppar.

Kavla ut din pastadeg så tunn du kan, använd gärna pastamaskin, och trygg ut runda ringar cirka 5 centimeter stora. Lägg en liten klick fyllning i mitten och pengsla kanterna med det uppvispade ägget. Lägg en annan pastaring på toppen av fyllningen och tryck ihop kanterna.

Koka upp vatten med lite salt och låt raviolin koka runt 3 minuter. Använd hålslev när de är färdiga. Bryn en stor klick smör i en stekpanna som du häller över raviolin tillsammans med riven parmesanost.