Gör kalaset minnesvärt med en unicorn tårta

Vill du göra födelsedagskalaset minnesvärt ska du satsa på en unicorn tårta som förgyller dagen. Alla älskar dessa tårtor, både stora och små. Det är enkelt att beställa en unicorn tårta om du inte vill baka en själv. Det finns lite olika modeller att välja bland. Enhörningstårtor är inte bara fina att titta på utan det är också mycket goda.

Baka en enhörningstårta

Om du vill baka en egen enhörningstårta finns det några tips för hur du ska gå tillväga för att lyckas. Du kan faktiskt med ganska små medel baka en enhörningstårta. Det finns väldigt många dekorationer och marsipanlock att beställa. Det går att beställa ett marsipanlock med ett enhörningsmotiv på om du önskar. Börja med att bestämma hur tårtan ska se ut, du kan leta upp en bild som utgångspunkt. Sedan börjar du med att baka tårtbottnarna. Använd fler än tre bottnar för att få en bra höjd på tårtan. Det går såklart utmärkt att köpa färdiga bottnar på mataffären. Nästa steg är att fylla tårtan med goda fyllningar. Du kan gärna blanda olika fyllningar till exempel mousse med olika smaker som hallon, blåbär, mango, choklad, och så vidare. Välj det som födelsedagsbarnet gillar bäst. Om du vill kan du göra varje lager i regnbågens färger, det kommer bli fint när det är dags att skära i tårtan. Sedan täcker du tårtan med marsipan i valfri färg.

Dekorera tårtan

När tårtan är färdig är det dags att dekorera den till en enhörning. Är du händig kan du göra alla dekorationer i sockerpasta annars köper du alla tillbehör till tårtan. Det finns mängder av dekorationer att köpa till enhörningstårtor. Det du behöver är bland annat ett horn, öron, blommor och någon rosett. För att göra ögon på tårtan använder du ätbart lim. Det finns också ätbart glitter att köpa. Det finns hur många varianter som helst att dekorera en enhörningstårta på. Glöm inte tårtljusen.