Matkassar i pandemins spår

Under ett flertal år har matkassar blivit mer och mer populära. Istället för att ge sig iväg till affären för att handla så beställer man allt på nätet och får det antingen levererat till dörren eller hämtar upp det vid närmaste affär.

Sedan Corona-pandemin bröt ut har fler och fler valt att beställa mat online för att slippa trängas i butikerna med andra kunder och minska risken för att antingen få eller sprida eventuell smitta. Det finns olika sorters matkassar att välja på, dels de som mataffärerna själva erbjuder där man gör en beställning på den mat man vill ha, dels de som erbjuds av olika företag som finns i olika varianter.

Beroende på företag och inriktning så kan en matkasse variera relativt mycket i pris, men över lag är det ett fantastiskt bra sätt att få hjälp med middagarna där hemma. Det finns kassar för ensamstående och barnfamiljer, för dem med allergier och för veganer och vegetarianer, för de som vill vara lite extra klimatsmarta och mycket mer.

Vad är då nästa steg för matkassarna? Kanske bör vi kika bort mot Kalifornien, där självkörande matkassar har börjat levereras i vissa områden. Detta är också en effekt av pandemin då efterfrågan på hemkörda matkassar har exploderat, men det krävs ändå ett möte mellan kund och förare, något som har bekymrat folk. Här har vi alltså lösningen, och frågan är när konceptet med förarlös utkörning når Sverige?