Friterad halloumi med kikärtsdipp

Det är är inte en måltid utan snarare ett litet tilltugg eller smårätt. Den friterade halloumin blir ljuvligt frasig och har en konsistens som påminner om pommes frites.

Ingredienser:

250 gram halloumi

2 kvistar rosmarin

Frityrolja eller matolja

Kikärtsdipp:

190 gram kikärtor

En halv burk grillad paprika, strimlad

1 vitlöksklyfta

Ett kryddmått chilipulver

2 deciliter rapsolja

1 matsked vitvinsvinäger

Salt

Tillagning:

Mixa paprikan, vitlöken och kikärterna, inklusive spadet, i en matberedare. Tillsätt salt, chilipulver och vitvinsvinäger. Häll försiktigt ner rapsoljan tills det ser ut som en röra.

Värm friteringsoljan till 160 grader och fritera först rosmarin för att ge oljan lite smak. Skär upp halloumin i önskad storlek, pinnar, och låt de torka en stund på en bit papper. Det tar bort överbliven vätska. Ta upp rosmarin från oljan innan du ska fritera halloumin. Fritera tills den får en fin färg och låt de sedan ligga på papper en stund för att bli av med extra oljan. Servera din friterade halloumi med den fantastiska dippen. Detta tilltugg är inte bara gott och vegetarisktutan tar under 30 minuter att tillaga.

Rosmarin i oljan är inget krav, du kan byta ut det mot vitlök om du önskar annan smak.