Bli bättre på att laga mat

Gillar du att äta god och hälsosam mat men är rätt osäker i köket? Sitter du också och scrollar igenom dejtingsajter och himlar med ögonen åt dem som skriver att de älskar att laga mat? Köper du också färdig mat allt för ofta?

Du är inte ensam. Men det är enkelt att bli bättre på att laga mat. Här kommer några enkla tips till dig som kommer att göra vardagen så mycket enklare. Så här blir du bättre på att laga mat!

Börja laga mat med kompisar

Gör matlagningen till något kul! Att ses med kompisar och laga middag är en rolig aktivitet som även kulminerar i god mat. Dessutom kan man då få inspiration till nya rätter från sina vänner. För den som lagar mat på en budget är ännu ett tips att laga storkok med sina vänner. Tillsammans lagar man flera matlådor som kan frysas till en lunch eller en middag.

Avsätt tid åt matlagningen

Se till att avsätta tid åt matlagningen. Se tiden som du står i köket som en tid för dig, där du kan slappna av och njuta av att laga mat. Du gör något bra för din egen hälsa och den vetskapen är bra för din mentala hälsa!

Se över dina kostnader för färdigmat

Det är enkelt att tänka “det är bara 50 kronor” när man handlar lunch på jobbet. Men kolla över hur mycket pengar på take-away och färdig mat som du spenderar varje vecka och månad. Många blir förvånade över hur snabbt några luncher och middagar ute blir en stor utgift. Detta kan ge dig inspiration och en liten spark i baken för att börja laga din egna matlådor och köpa mindre hämtmat. Följ sedan din utveckling och se hur mycket mer pengar du sparar! Och varför inte ha en morot varje månad, som till exempel gå på massage eller köpa något riktigt gott för att belöna dig själv för hur mycket pengar som du har sparat genom att laga mat istället för att bara köpa hämtmat!